Project Villa Maia

We ontmoetten Dave in 2012 toen hij een stuk bouwgrond in Sveta Nedjelja kocht. Hij investeerde samen met een aantal vrienden met de bedoeling een villa te bouwen om te verhuren in het zomerseizoen en om te gebruiken voor vakanties buiten het seizoen. Het perceel is gelegen op de heuvel, op een dramatische locatie met een adembenemend open uitzicht op zee, het terrein is erg steil en was daarom een ​​uitdaging om mee te werken. De prioriteit van Dave was om het uitzicht te maximaliseren, en het was ook belangrijk dat de villa mooi bij de omgeving zou passen. Binnen het budget blijven was ook een prioriteit. Om dit te doen moesten we proberen zoveel mogelijk van de oorspronkelijke vegetatie te behouden en het aantal steunmuren te beperken die nodig waren om de structuur te ondersteunen. Dit in combinatie met het gebruik van steen opgegraven op de bouwplaats om de steunmuren te bedekken hielp om de begroting laag te houden.

Villa Maia is 150m2, op een perceel van 900m2. Het heeft vier slaapkamers, twee met een eigen badkamer en een open woon-, eetkamer en keuken die uitkomt op een fantastisch terras met prachtig uitzicht op zee. Onder het huis bevindt zich een zwembad, een zonneterras en een tuin, allen zijn als het ware ingebouwd in de heuvelwand met grote stukken blootgelegde rots die het geheel een heel natuurlijk en authentiek gevoel geven. Het interieur van het huis is eenvoudig klassiek, met stenen vloeren en witgekalkte muren. Al het meubilair voor het huis werd geïmporteerd uit Tsjechië waar Dave momenteel woont.

Bekijk meer fotos van Villa Maia en onze overige projecten op onze Facebook pagina, of lees de referentie van de opdrachtgever.